جولای 2026 ، دومین باری است که کاربران متوجه میشوند برخی از چتهای خصوصی هوش مصنوعی کلاد بهصورت عمومی منتشر شده و در نتایج گوگل ایندکس شدهاند؛ یعنی هر کسی با یک جستجوی ساده در وب میتواند به آنها دسترسی پیدا کند. طبق گزارش فوربز، یک بار در سپتامبر 2025 و بار دیگر در جولای 2026، مجموعهای از گفتگوهای خصوصی و پروژههای ساختهشده در Claude در دسترس عموم قرار گرفتهاند.
اما داستان واقعاً چیست؟ آیا امنیت هوش مصنوعی کلود زیر سؤال رفته؟ سیاست حریم خصوصی کلاد Claude و امنیت فایلها در کلود Claude چگونه کار میکند؟ در این مقاله از زرین پرداخت، تمام این موارد را بررسی میکنیم و توضیح میدهیم که برای حفظ امنیت اطلاعات خود در کلاد، چه کارهایی باید انجام دهید.
از گزینه share استفاده نکنید؛ مشکل اصلی همینجاست!
خیلی پیش میآید که بخواهید صفحه چت خود در کلاد را با دوست یا همکارانتان به اشتراک بگذارید. اما خیلی از افراد این نکته را نمیدانند که با کلیک روی گزینه Share، در واقع یک لینک عمومی میسازند که میتواند توسط موتورهای جستجو مثل گوگل یا بینگ ایندکس شود.
قبلاً دقیقاً همین اتفاق برای OpenAI و xAI هم رخ داده بود. هرچند انتروپیک مدعی شده که دسترسی crawlerهای گوگل را مسدود کرده تا این لینکها ایندکس نشوند، اما شواهد چیز دیگری نشان میدهند.
بنابراین، بهتر است برای اشتراکگذاری، هرگز از دکمه Share کلاد استفاده نکنید. ترجیحاً متن را کپی/پیست کنید یا از صفحه اسکرینشات بگیرید.

چطور چتهای Share شده در کلاد را حذف کنیم؟
وارد چتبات کلاد شوید و از پایین سمت چپ روی عکس پروفایل خود کلیک کنید. سپس روی Settings بزنید و وارد بخش Privacy شوید. صفحه را اسکرول کنید و روی گزینه Manage Shared chats کلیک کنید.

لیستی که باز میشود، تمام چتهایی را نشان میدهد که لینک عمومی آنها را ساختهاید. پیشنهاد میکنیم تمام آنها را از این لیست حذف کنید.

مشکل بعدی، بخش Artifacts است؛ مراقب پروژههای خود باشید
مشکل فقط به چتهای اشتراکی کلاد محدود نمیشود. بخش Artifacts هم میتواند باعث انتشار ناخواسته اطلاعات شود. البته در این مورد کلاد مقصر نیست و موقع انتشار یک Artifacts، واضحاً هشدار میدهد که این پروژه برای همه افراد در اینترنت قابل مشاهده خواهد بود و ممکن است در نتایج موتورهای جستجو مثل گوگل نمایش داده شود.

بنابراین، اگر پروژه شما شامل اطلاعات شخصی، دادههای کاری یا محتوای داخلی شرکت است، قبل از انتشار حتماً دسترسی آن را بررسی کنید. لیست Artifactهایی که تا امروز بهصورت عمومی منتشر کردهاید را نیز میتوانید از همان مسیر قبلی، ببینید:
آیا Claude از چتهای شما برای آموزش مدل استفاده میکند؟
بهطور پیشفرض، خیر؛ اما اگر هنگام ساخت حساب یا از بخش تنظیمات، گزینه مربوط به این موضوع را خودتان فعال کرده باشید، کلاد میتواند از چتها و کدهای شما برای بهبود و آموزش مدلهایش استفاده کند.
برای اینکه بررسی کنید این گزینه فعال است یا نه، وارد Settings شوید، به بخش Privacy بروید و گزینه Help improve our AI models را غیرفعال کنید.
همچنین با توجه به حساسیتهای کلاد روی فعالیت کاربران، پیشنهاد میکنیم گزینه مربوط به Location Metadata را هم غیرفعال کنید تا احتمال محدود شدن یا بن شدن اکانتتان کمتر شود. در مقاله زیر بهصورت کامل درباره این موضوع توضیح دادهایم.

همچنین اگر کلاد به رفتار شما مشکوک شود یا برخلاف قوانین و مقرراتش کار کنید، ممکن است که از اطلاعات شما استفاده کند تا وضعیت امنیتی سیستم خودش را افزایش دهد.
اگر قصد استفاده از کلود برای اطلاعات محرمانه را دارید، بهتر است از حالت Incognito Chats استفاده کنید. چتهای این حالت حتی با فعال بودن گزینه Model Improvement هم برای آموزش Claude استفاده نخواهند شد.
آیا چتهای کلود ذخیره میشوند؟
بله، چتهای کلود ذخیره میشوند؛ اما شما هر زمان که بخواهید میتوانید گفتگوهای خود را حذف کنید. در صورت حذف اطلاعات در کلود، چت فوراً از تاریخچه حساب شما پاک میشود و حداکثر تا 30 روز بعد از سیستمهای دیتابیس انتروپیک پاک خواهند شد.
البته اگر گزینه استفاده از گفتگوها برای بهبود کلاد را فعال کرده باشید، ممکن است دادههای شما بهصورت ناشناس تا 5 سال در فرایندهای آموزش مدل نگهداری شوند. این موضوع فقط شامل چتهای جدیدی میشود که بعد از فعال کردن این گزینه ایجاد کرده یا ادامه دادهاید.
جمعبندی؛ چکلیست نهایی برای حفظ امنیت در کلاد
در آخر، باید به این نکته اشاره کنیم که اگر قبلاً چتی را Share کردهاید و بعد لینک آن را از پنل حذف کردهاید _اگر صفحه تا آن لحظه توسط گوگل ایندکس شده باشد_ این کار لزوماً باعث حذف فوری نسخه ایندکسشده نمیشود.
برای کاهش ریسک افشای اطلاعات در Claude، این نکات را رعایت کنید:
- هرگز از دکمه Share برای چتهای حاوی اطلاعات حساس استفاده نکنید؛ برای اشتراکگذاری از کپی متن یا اسکرینشات استفاده کنید.
- ماهانه یکبار به مسیر Settings → Privacy → Manage Shared Chats سر بزنید و لینکهای قدیمی را حذف کنید.
- قبل از Publish کردن هر Artifact، هشدار عمومی بودن آن را جدی بگیرید و مطمئن شوید هیچ داده کاری، شخصی یا کد داخلی شرکت داخل آن وجود ندارد.
- اگر با اطلاعات محرمانه مثل دادههای کاری، مالی یا هویتی کار میکنید، بهتر است از Incognito Chat بهصورت پیشفرض استفاده کنید، نه فقط در مواقع خاص.
- گزینههای Help improve our AI models و Location Metadata را در تنظیمات بررسی کنید و در صورت نیاز غیرفعال کنید. بهتر است هر چند وقت یکبار دوباره این تنظیمات را بررسی کنید.






